Forum si Chat Online Romania
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Publicitate pe Chat


Metode de a obtine backlinkuri dofollow gratuite

In jos

Metode de a obtine backlinkuri dofollow gratuite Empty Metode de a obtine backlinkuri dofollow gratuite

Mesaj Scris de myrochat Admin Mier Feb 08, 2012 9:57 pm

15 Metode de a obtine backlinkuri dofollow gratuite! Desi in articolul precedent ti-am promis ca astazi iti voi arata cum poti adauga obiective in Google Analytics pentru a urmari cele mai importante actiuni pe care le poate face utilizatorul pe site-ul tau, am zis totusi sa intrerup aceasta serie de tutoriale Google Analytics si sa iti prezint 15 metode de a obtine backlinkuri dofollow gratuite.
Cand vine vorba de optimizare SEO Off-Page, backlinkurile dofollow sunt cele pe care ar trebui sa incerci sa le obtii, chiar daca nu e chiar asa usor.

Mai intai trebuie sa intelegi ca desi poti obtine aceste backlink-uri fara a plati bani, iti va lua ceva timp sa aplici aceste metode, asa ca nu te astepta sa fie o treaba foarte simpla. Sunt chesiti usor de facut, dar care necesita destul de mult timp.
Deci in final, nu dai bani, dar in schimb iti “vinzi” timpul pentru a le obtine. Oricum, pentru cei care au mai mult timp liber si nu vor sa investeasca prea mult bani in link building, iata in continuare 15 metode excelente de a obtine backlinkuri dofollow gratis.

1. Guest post-uri

Aceasta este una dintre cele mai eficiente metode de a obtine backlinkuri gratuite de calitate, contextuale, de pe site-uri cu autoritate si PageRank mare. De asemenea, guest post-urile iti pot aduce si trafic, daca le postezi pe bloguri din nisa ta si in articolul respectiv starnesti curiozitatea cititorilor si-i faci astfel sa vina la tine pe site pentru a afla mai multe detalii despre domeniul respectiv. Tot ce trebuie sa faci este sa cauti bloguri din nisa ta care accepta guest post-uri, contactezi bloggerul respectiv si ii propui sa scrii un guest post in schimbul a 1-2 backlink-uri dofollow.

Totusi trebuie sa ai in vedere ca pentru a-ti accepta guest post-ul si pentru a obtine si trafic de pe urma acestui guest post, trebuie sa scrii un articol de calitate. Aceasta este in principiu diferenta dintre un guest post si un advertorial gratuit postat pe un site pe care nu-l citeste mai nimeni: guest post-ul este postat pe un blog de calitate, cu cititori fideli si tocmai de aceea trebuie sa incerci sa oferi informatii de calitate in articolul respectiv.

2. Comentarii pe bloguri dofollow

Aceasta este probabil cea mai folosita metoda, pentru simplul fapt ca functioneaza. Daca ar fi sa facem o comparatie cu guest post-urile, comentariile pe bloguri cred ca sunt cel putin la fel de eficiente, daca nu cumva sunt chiar mai eficiente, pentru simplul motiv ca in timpul in care scrii un guest post, poti posta 10-15 comentarii pe bloguri diferite si astfel vei aduna inca 10-15 backlinkuri de pe domenii unice.

Atentie, comentarea pe bloguri dofollow nu este acelasi lucru cu spam-area blogurilor respective. Posteaza comentarii la subiect, incearca sa aduci ceva util discutiei, nu pune doar un “fain articolul” sau “felicitari! foarte utile informatiile”, asa cum am mai vazut pe unele bloguri. Nu profita de faptul ca unele bloguri sunt autoapprove si comentariu tau este aprobat imediat, fara a mai fi revizuit de adminul blogului. Incearca sa oferi macar ceva util in schimbul backlink-ului dofollow.

3. Inscriere in directoare web

Aproape orice firma de SEO include in orice campanie standard de optimizare SEO inscrierea in directoare web, si asta pentru ca este inca o metoda destul de eficienta si, as putea spune, necesara pentru site-urile aflate la inceput. Aceasta este inca o metoda destul de simpla de a obtine backlinkuri gratuite, de la site-uri cu autoritate mare, fara a pierde foarte mult timp. Ce-i drept, multe directoare web sunt facute in asa fel incat transfera foarte putin link juice, insa sunt si cateva directoare de calitate la noi in Romania care ofera backlink dofollow direct din categoria in care ti-ai inscris site-ul si de obicei aceste pagini cu categorii au PageRank 2-3, ceea ce este destul de bine, avand in vedere ca nu-ti ia decat cateva minute sa iti inscrii blogul in director.

Atentie, multe directoare web cer backlink reciproc de pe pagina principala a site-ului tau sau de pe o pagina interna (depinde de conditiile fiecarui director). Pentru directoarele mai importante, este ok sa pui backlink-ul, pentru ca tu ai mai mult de castigat din acest “schimb de link-uri”, deoarece primesti un backlink de pe un site cu autoritate, in conditiile in care site-ul tau este abia la inceput. Totusi, vezi sa nu exagerezi cu backlink-urile reciproce. Am inscris odata un site in vreo 200 de directoare, dintre care aproape 100 cereau backlink reciproc si pe atunci nu stiam ca daca pun intr-o zi 100 de link-uri externe pe site-ul meu abia lansat, Google ma va penaliza. Din fericire, am banuit ca asta ar putea fi motivul penalizarii si dupa ce am scos link-urile spre directoare, site-ul a reaparut pe prima pagina in cautari. Asa ca ai grija cu link-urile externe, nu exagera.

4. Advertoriale gratuite

Daca ai sa cauti pe Google sau pe diverse forumuri, vei gasi cateva persoane care sunt dispuse sa publice gratuit advertorialul tau pe blogurile lor. E o situatie din care amandoi aveti de catigat, la fel ca la guest post-uri: tu ii oferi continut unic pentru blog, in schimbul caruia primesti cateva backlink-uri dofollow, contextuale. Initial consideram ca nu prea se merita sa scrii advertoriale pentru altii, pentru ca iti ia prea mult timp si nu obtii decat vreo 2 backlink-uri, insa am avut cateva rezultate destul de bune folosind aceasta metoda, asa ca o recomand. Atentie totusi, intereseaza-te mai intai care este blogul pe care iti va fi postat advertorialul, pentru ca daca este unul penalizat de Google sau are PageRank 0, iti pierzi timpul degeaba.

5. Schimb de advertoriale

Desi la noi in pe .ro nu prea se practica schimbul de advertoriale, sunt totusi cativa bloggeri care accepta astfe de schimburi. Este o metoda buna de a obtine backlinkuri contextuale de pe un site cu autoritate ceva mai bunicica, chiar daca si tu la randul tau trebuie sa publici un advertorial pe site-ul tau. Este un schimb de pe urma caruia ambii aveti de castigat. Pe cat posibil, incearca sa iti postezi advertorialul pe un site din aceeasi nisa cu a ta, sau cel putin sa aiba macar ceva in comun.

6. Bloguri-satelit pe WordPress sau Blogger

O alta metoda excelenta de a obtine backlinkuri dofollow contextuale, este sa-ti faci un blog-satelit pe o platforma gratuita, precum WordPress sau Blogger. Aici poti oferi diverse informatii despre serviciile sau ce oferi pe site-ul principal, si in cadrul postarilor poti pune link-uri cu anchor text de calitate spre ce pagini vrei. Totusi trebuie sa tii cont de faptul ca blogurile vor avea fiecare un subdomeniu diferit, deci nu vei putea beneficia de PR-ul si autoritatea wordpress sau blogger. Deci va trebui sa-ti promovezi si blogurile respective, pentru a creste valoarea backlinkurilor spre site-ul principal.

7. Link in signatura pe forumuri

Aceasta metoda a fost foarte folosita cu ceva timp in urma, deoarece multe forumuri iti dadeau voie sa pui link-uri dofollow in signatura si multi se apucau sa spameze forumurile dofollow. De aceea, pentru a lupta impotriva spamului, Google a inceput sa nu mai puna asa mare valoare pe acest tip de backlinkuri, asa ca nu exagera cu aceasta metoda. Totusi, o recomand pentru ca poti obtine backlinkuri de la site-uri cu autoritate. Eu personal nu folosesc tehnica asta, deoarece o consider consumatoare de timp iar beneficiile nu sunt pe masura efortului depus.

8. Bookmarking

Desi la noi pe .ro sunt foarte putine site-uri de bookmarking dofollow, exista cateva dofollow care, pe langa backlink cu anchor text de calitate, iti mai aduc si trafic pe blog. Atentie ca marea parte nu accepta articole publicitare, gen postari de pe un blog de marketing afiliat pe “haine online”, “ceasuri barbatesti” sau alte site-uri asemanatoare. Trebuie sa fie un articol util pentru a nu fi sters de moderatori. De asemenea poti da bookmark la articole si pe site-uri dofollow straine, desi unele accepta articole doar in engleza sau dintr-o anumita nisa.

9. RSS submission

Din pacate, in Romania nu sunt foarte multe agregatoare RSS unde sa-ti poti inscrie feed-ul blogului. Desi exista mai multe astfel de liste pe net, aproape toate link-urile sunt nefunctionale sau site-urile respective nu mai accepta inscrieri sau accepta doar cu plata. Totusi, exista cateva site-uri care preiau RSS-urile automat, pe masura ce descopera blogul tau (probabil sunt niste spideri care preiau toate RSS-urile site-urilor in romana). Avantajul acestor site-uri este ca iti inscrii o singura data RSS-ul si apoi primesti backlinkuri in mod constant, pe masura ce adaugi postari noi pe blog. Totusi, backlinkurile nu sunt de o calitate extraordinara, dar chiar si asa, pot fi destul de utile, provenind de la site-uri cu autoritate acceptabila.

10. Article marketing

Se spune ca article marketingul este mort (!?) si nu mai are niciun efect, cel putin pe .com. In urma cu cativa ani era suficient sa postezi articole pe cateva directoare de articole de calitate cu backlink-uri spre site-ul tau si puteai foarte usor urca sus pe Google, daca era competitie mica. Insa acum, se spune ca article marketingul nu mai da rezultate, desi din proprie experienta pot spune ca nu-i chiar asa, inca mai da rezultate, cat de cat. Din pacate, nu sunt foarte multe directoare de articole romanesti de calitate. O sa revin cu o lista de directoare de articole in care merita sa-ti adaugi articolul.

11. Comunicate de presa

Personal, n-am folosit pana acum comunicatele de presa, desi cineva spunea ca ar exista undeva in jur de 20-30 de site-uri active, atat gratuite cat si platite. Urmeaza sa fac o lista cu astfel de site-uri pe care o voi publica ceva mai incolo, cand va fi gata. Avantajul publicarii de comunicate de presa il reprezinta posibilitatea de a obtine backlink-uri de pe site-uri cu autoritate destul de buna si eventual si ceva trafic si expunere media. Insa bineinteles, site-urile de comunicate de presa de calitate probabil nu vor fi gratuite. Dar merg incercate si cele gratis, macar pentru diversificarea profilului de backlinkuri.

12. Anunturi gratuite cu backlink

Exista cateva site-uri de anunturi care iti ofera posibilitatea de a pune cod HTML in interiorul anuntului si astfel poti pune la sfarsit si un backlink spre site-ul tau. Calitatea backlinkului probabil nu va fi foarte mare, insa este vorba totusi de un backlink gratuit, iar unele site-uri au autoritate destul de mare. Insa, inainte de a pune un link in articol, citeste termenii si conditiile, pentru ca unele site-uri nu accepta link-uri si astfel anuntul tau va fi respins.

13. Schimb de linkuri 2-way, 3-way, 4-way

Desi multa lume spune ca schimbul de link-uri nu ajuta deloc, eu sustin cu tarie ca functioneaza, pe baza experientei pe care am avut-o cu cateva proiecte. Atata timp cat faci schimb de link-uri cu site-uri din nisa ta, te vor ajuta destul de mult backlinkurile respective.

Schimbul de linkuri 2-way inseamna ca tu sa pui de pe site-ul tau un link spre site-ul altei persoane iar ea sa-ti ofere backlink de pe acelasi site spre site-ul tau.

Schimbul 3-way presupune ca cineva dintre voi doi, ori tu ori el, sa aiba 2 site-uri. Astfel, sa zicem ca tu ai doua site-uri A si B, iar el are site-ul C. Tu pui pe site-ul A un link spre site-ul lui C, iar el pune link de pe site-ul C spre site-ul tau B. Ideal ar fi ca tu sa nu legi prin link-uri site-urile tale A si B, pentru ca astfel e posibil sa scada valoarea backlink-urilor.

Schimbul 4-way presupune ca amandoi sa aveti cate 2 site-uri: tu ai site-urile A si B, iar el are C si D. Tu pui un link de pe site-ul A spre site-ul lui C, iar el iti ofera un backlink de pe site-ul D spre site-ul tau B. La fel, ideal ar fi ca site-urile A si B sau C si D sa nu fie legate prin link-uri intre ele. Pe cat posibil, incearca sa obtii backlinkurile de la site-uri din aceeasi nisa cu site-ul tau.

14. Profil pe site-uri cu autoritate mare ( gen Youtube)

O alte metoda de a obtine backlinkuri dofollow de pe site-uri cu autoritate mare este sa-ti faci un cont si sa introduci si adresa site-ul tau, care va aparea apoi pe pagina ta de profil sau pe Channel, in cazul Youtube. Avantajul este ca obtii astfel un backlink de la site-uri cu PageRank pe homepage de 8 sau 9, dar dezavantajele ar fi ca nu poti pune decat un link per profil iar pentru link-ul respectiv, nu poti seta anchor text-ul, care de obicei va fi adresa site-ului tau. Dar chiar si asa, este bine, avand in vedere ca ar fi bine sa diversifici anchor textele, pentru a nu aparea ca spam.

15. Oferirea unor servicii sau informatii in schimbul unui link

Aici practic poti ajuta pe cineva cu informatii sau in orice alt mod, iar ca recompensa, in loc de bani sau altceva, ii poti cere sa puna un backlink dofollow in footer sau in sidebar spre site-ul tau. Pe el nu-l costa nimic, deci s-ar putea sa-i convina, dar si pentru tine este ok, pentru ca un astfel de link te-ar costa cativa euro pe luna, in functie de PageRank-ul site-ului.

Cam acestea ar fi cele mai importante 15 metode de a obtine backlink-uri dofollow, dupa parerea mea. Bineinteles, mai sunt cateva tehnici, gen sa faci o tema de wordpress pe care sa o distribui gratuit, si sa pui un link in footer, sa faci un widget sau plugin pe care sa-l oferi gratuit, dar cu backlink spre site-ul tau si altele, insa dupa parerea mea acestea sunt cam complicate si ori necesite multa munca si cunostinte avansate de programare, ori trebuie sa oferi bani cuiva sa-ti faca un astfel de widget sau sa sponsorizezi o tema wordpress, deci nu prea se mai incadreaza in categoria backlinkuri gratuite.

Dupa cum am spus si la inceput, toate aceste tipuri de backlinkuri pot fi obtinute gratuit, insa va trebui sa investesti ceva mai mult timp in ele. Acum ramane la latitudinea care metoda crezi ca merita sa o incerci tu sau daca nu cumva ai iesi mai bine daca ai plati pe cineva sa faca task-urile respective.

Daca mai ai si alte metode de a obtine backlinkuri gratuite dofollow, le poti posta printr-un comentariu.

Afla mai multe pe: http://www.optimizareseo.org/blog/15-metode-de-a-obtine-backlinkuri-dofollow-gratuite#ixzz1lrShumYq
myrochat Admin
myrochat Admin
Admin

Mesaje : 521
Puncte : 365239
Reputatie : 2
Data de inscriere : 25/01/2010
Varsta : 36
Localizare : Pe Myrochat!

http://myrochat.blogspot.com

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum